Om oss


Vi, Anders och Claudia Boräng bor på en underbar plats på landet med hästar, hund och katter. Vi flyttade till gården på Alla Hjärtans Dag 2004. Inte en dag har vi vantrivts eller ångrat oss, trots stormar och tak som rasat av stora snömängder. Ja det händer faktiskt att vi har snö i Halland också. Utmaningarna har varit många för oss stadsbor men vi har lärt oss under vägens gång. Vi tycker att vi är ganska bra på att ta hand om vår gård, våra djur och oss själva. Numera är vi pensionärer men är fullt aktiva i allt kring gård och djur. Men vi har också tentaklerna kvar ute i samhället.


Anders arbetar fortfarande några dagar i veckan som lärare på gymnasiet och han älskar sitt arbete och att umgås med eleverna. Han gillar också att gå och pyssla på gården. Vi turas om att promenera med hunden och ibland tar vi även med oss hästarna på promenaden. Anders är kunnig och expert på allt som har med datorer att göra. Vill du ha en dator byggd på ditt vis så kan han hjälpa dig med det. Han bistår med hembesök och telefonsupport avseende datorer.


Claudia har varit pensionär sedan flera år tillbaka men är fullt aktiv med hästarna. Hon anordnar emellanåt ridkurser med inhyrd instruktör. Ryttare kommer då med sina egna hästar och får vägledning och inspiration för att sedan själva få utvecklas i lugn takt. Boningshuset är stort nog för att ta emot ca tjugo vetgiriga hästmänniskor samt stallet har plats upp till åtta hästar.


Det händer också att Claudia ordnat egna kurser men mest fokuserar hon på sin egen utveckling inom ridningen. Claudia har sedan 2008 givit ridlektioner på (då) sex hästar men för närvarande är det två snälla trotjänare som får agera skolhästar.


Claudia är välutbildad inom ridning och hästens rörelsemekanik och engagerar sig i kroppsmedvetenhet. Hon tillämpar och provar på olika sätt sig själv att få en funktionell och hållbar kropp. Detta förmedlar hon även till sina elever. I ridningen krävs det hundra procents närvaro för att kunna känna in både sig själv som ryttare och även koncentrera sig på hästens rörelsemekanik. Så, även om du som ryttare har ridit i många år eller är ny inom ridningen kommer det att upplevas som att man är nybörjare igen. Men det man har med sig från tidigare kunskaper och erfarenheter kan omvandlas till nya kunskaper och erfarenheter om man har tålamod med sig själv och hästen samt är öppen för förändring. Då kan nya vyer öppna sig och man får uppleva lätthet och samhörighet med hästen.  

Hitta till oss


Från E20/E6, norr eller söder:

Välj avfart 51, Falkenberg C, kör väg 154 mot Svenljunga/Ullared. Kör ca 14 km. Välj infarten vänster med skylttext Åkulla bokskogar. Kör ca 500 m. Sväng vänster in mot gården. Ridhus och paddock ligger väl synliga vid vägen.


Från Ullared: Kör mot Falkenberg väg 154, ca 14 km. Välj infart höger med skylttext Sibbarp Tvååker. Kör ca 500 m. Sväng vänster in mot gården. Ridhus och paddock ligger väl synliga vid vägen.


Från Varberg: Kör mot Tvååker, välj andra höger i rondellen i Tvååker mot Sibbarp, Svenljunga/Ullared, kör ca 12 km. Efter skylttext Joastorp 2, är det andra gården på höger sida. Ridhus och paddock ligger väl synliga vid vägen.


Adressen Gödeby 23, 311 61 Ullared går även att knappa in på GPS.